Visszatérés a munkahelyekre

A Magyar Létesítménygazdálkodási Szövetség nyilvános létesítménygazdálkodási fóruma. A fórum moderált. A hozzászóláshoz regisztrálni kell.
A fórumok szervere a leveleket, értesítéseket az info@fmguru.hu e-mail címről küldi. Ha biztos akar lenni, hogy megkapja a leveleket, javasoljuk, lépjen kapcsolatban az Ön cégének az informatikai részlegével, és kérje, hogy vegyék fel az info@fmguru.hu e-mail címet a a spam szűrőben megbízhatók közé.

Visszatérés a munkahelyekre

HozzászólásSzerző: merilaszlo » 2020.05.26. 14:31

A kormány 2020. május 15-én, illetve 16-án megalkotott rendeleteivel (208., 211.) lehetőséget biztosított a fokozatos visszarendeződésre a munkahelyeken. Azoknál a munkáltatóknál, ahol a munkavállalók nagy része otthoni munkavégzésben vagy állásidőben töltötte az elmúlt két hónapot, a visszarendeződés számos munkáltatói feladatot generál. Ahol a kijárási korlátozások alatt is bejártak a dolgozók a munkahelyre,ott a meglévő gyakorlat felülvizsgálata lehet indokolt.


„A munkáltatónak nem feladata, hogy a járványveszélyt a munkavégzés helyén teljes bizonyossággal elhárítsa, ez a kötelezettség abban merül ki, hogy intézkedéseivel alacsony szinten tartsa a fertőzöttség munkahelyi kialakulásának kockázatát”
A munkavédelmi törvény szabályai szerint a munkáltatónak az irodai/telephelyi visszarendeződés előtt rendelkeznie kell kockázatértékeléssel annak érdekében, hogy a működéssel kapcsolatos veszélyforrásokat számba vegye, és annak hatásait kezelje. A kockázatértékelés elvégeztetése törvényi kötelezettség, amelynek elmulasztása esetén a munkaügyi hatóság 50 000 Ft-tól 10 000 000 Ft-ig terjedő bírságot szabhat ki telephelyenként.

A kockázatértékelés szerinti ajánlások alapján a munkáltató egyoldalúan jogosult meghatározni a visszarendeződés utáni munkafeltételeket, munkafolyamatokat. Elsődleges szemponttá válik a munkaállomások munkabiztonsági szempontú kialakítása. Ennek körében a munkáltatók számára a következők szerint javasolt kialakítani a munkavégzési helyeket:

• a védőtávolságot (1,5 méter) lehetőség szerinti biztosítani lehessen;
• az egymással szembeni munkaállomások kialakítása helyett egymás melletti vagy elfordított munkaállomásokat létesítsenek;
• a munkaállomások közé elválasztó falat, plexiüveget vagy egyéb határolót alakítsanak ki;
• a munkaállomások közötti útvonalakat szükség szerint módosítsák;
• egyéni tereket jelöljenek ki, ahol elsődlegesen a munkavállaló tartózkodhat;
• az egyes közösségi tereket – például ebédlő – a munkavállalók csak létszámkorlátozás mellett használhassák – erre akár külön létszámnyilvántartás is vezethető vagy online foglalási rendszerrel is biztosítható a létszám-optimalizálás;
• a munkahelyi szellőztetés során a természetes szellőztetés biztosítása preferált legyen a közös levegő keringető rendszerek alkalmazása helyett.

Ezen túlmenően ajánlott a munkafolyamatokat előzetesen felmérni, és azonosítani azokat a feladatokat, amelyek a jövőben akár véglegesen digitalizálhatók, automatizálhatók, ezért a munkafolyamat során a szükséges emberi érintkezés kiváltható. Ilyen például az elektronikus számlázás.

A visszarendeződés utáni munkafeltételek meghatározását követően a munkáltató köteles a munkavállalókat az általuk értett nyelven írásban tájékoztatni, illetve oktatni az új munkavédelmi feltételekről. Ennek körében a munkáltató számára ajánlott munkavédelmi célú tájékoztatókat, piktogramokat kihelyezni a munkavégzés helyén, és ajánlott továbbá általános és szükség esetén működési területenként kiegészítő munkavédelmi oktatás lebonyolítása is a munkába állás előtt. A munkavédelmi oktatás elvégzését a munkáltató köteles dokumentálni.

„A visszarendeződés egyik fontos előkészítő feladata a veszélyhelyzet alatt elmaradt időszakos foglalkozás-egészségügyi vizsgálatok lehetőség szerint mihamarabbi elvégzése is. Emellett a krónikus betegséggel küzdő munkavállalók soron kívüli alkalmassági vizsgálata is indokolt lehet annak megállapítása érdekében, hogy irodai munkakörnyezetbe visszahelyezhetők-e”

A munkarendek kialakítása igazítható a munkafolyamatok felépítéséhez és a kockázatértékelés során ajánlott munkavállalói létszámhoz. A munkáltató egyoldalúan bevezethet csúsztatott munkarendeket, rugalmas munkaidőt – akár munkakörönként eltérő törzsidővel -, valamint egymást nem fedő műszakokat is. Elrendelheti továbbá a kötetlen munkarendek esetében is, hogy mely idősávban tartózkodhatnak az irodai munkakörnyezetben. Az irodai munkakörnyezet esetén célszerű felmérni, hogy egyszerre hányan tartózkodnak a zárt térben, és célszerű előírni a munkavállalóknak, hogy amennyiben be akarnak jönni az irodába, úgy azt előre jelentsék be. Amennyiben a munkáltató azt tapasztalja, hogy sokan jönnének egyszerre, kötelezheti a munkavállalókat a további otthoni munkavégzésre.

A munkarendeket a munkáltató jogosult akár már másnaptól is kihirdetni, de annak érdekében, hogy a munkavállaló készen álljon a visszarendeződés utáni munkarend teljesítésére, ajánlott a munkajogi szabályok szerinti hét nappal korábban, és legalább egy hétre előre történő munkaidő-beosztás kihirdetése. A munkahelyi rendezvényeket továbbra is kerülni kell, még akkor is, ha kültéri rendezvényről van szó.

„A munkáltatók és a munkavállalók nagy része is elkötelezetté vált abban, hogy amennyiben a munkafeladatok megengedik, továbbá a munkavállaló otthoni munkakörnyezete erre alkalmas, akkor az otthoni munkavégzés a visszarendeződés után általánosabbá váljon. Jó gyakorlatnak számít, ha a munkáltató a visszarendeződés előtt felméri munkavállalói véleményét arról, hogy milyen feltételekkel látja a munkavállaló biztonságosnak a visszatérést, milyen arányban kíván a jövőben irodai, illetve otthoni munkavégzésben dolgozni. A visszarendeződés előtt ajánlott a munkaszerződések felülvizsgálata az otthoni munkavégzés fenntarthatósága érdekében. A veszélyhelyzet megszűnése utáni 31. naptól csak munkaszerződés módosítással van lehetőség az otthoni munkavégzés fenntartására” – mondja dr. Szűcs László.

A munkavédelmi szabályok szerint a munkáltatói kockázatértékelésnek az otthoni munkakörnyezet munkabiztonsági szempontú alkalmasságára is ki kell terjedni. Ez a gyakorlatban megvalósítható egy adatszolgáltatási ív kitöltésével – amely a munkakörnyezet egyes elemeire kérdez rá -, továbbá egy-két fotó begyűjtésével is az adott munkaterületre vonatkozóan. A tartósan otthoni munkavégzésben dolgozó munkavállalók esetében indokolt lehet az egyes többletköltségek munkáltató általi megtérítése, akár tételes költségelszámolás, akár költségátalány formájában (például rezsi-költségátalány).

„A visszarendeződéssel kapcsolatosan sok kérdést vet fel a munkavállalók egészségének vizsgálatára vonatkozó rend kialakítása. A veszélyhelyzet alatt hozott szabályok lehetővé teszik, hogy a munkáltató a munkavállalók létszámához, az alkalmazott technológiához, illetve a munkakörülményekhez igazodóan, a szükséges mértékben ellenőrizhesse a munkavállalók egészségi állapotát, ez a jogosultság azonban nem korlátlan”

Továbbra is előírható minden munkavállaló számára, hogy amennyiben munkába érkezés előtt magán a fertőzés tüneteit észleli, akkor nem jöhet be az irodába/telephelyre, és azonnal köteles értesíteni közvetlen felettesét. A visszarendeződés után is irányadó az a szabály, hogy a munkavállaló a fertőzéstől való félelemből nem tagadhatja meg az irodai/telephelyi munkavégzést.

A munkavállalót megilleti a jog arra vonatkozóan, hogy a munkáltatótól védőeszközök biztosítását kérje a munkavégzéshez, tehát munkakörtől függően maszkot, fertőtlenítőt, kesztyűt stb. A munkáltatói kockázatértékelés ebben a körben azért különösen fontos, mert abban szerepelnek az egyes munkakörökhöz ajánlott védőeszközök, felszerelések. A munkavállaló tehát ennek hiányára hivatkozhat. Ezt meghaladó védőeszközök biztosítására a munkáltató csak akkor köteles, ha egyedi esetben ez munkavédelmi szempontból indokolt, egyébként nem.
merilaszlo
 
Hozzászólások: 25
Csatlakozott: 2020.02.25. 15:34

Re: Visszatérés a munkahelyekre

HozzászólásSzerző: kettingermaty » 2020.05.26. 14:37

Sziasztok!

Ha már hatósági ellenőrzés,én arra lennék kíváncsi,hogy pl állami kézben lévő helyeken is lenne e ellenőrzés,mivel azokat sokszor eléggé máshogy nézik.

Matyi
kettingermaty
 
Hozzászólások: 36
Csatlakozott: 2020.02.25. 15:32

Re: Visszatérés a munkahelyekre

HozzászólásSzerző: GlaszaGergely » 2020.05.26. 14:39

Sziasztok,

Nálunk a liftekben, liftelőterekben, folyosókon, lábnyomokat matricaként helyeztünk ki. A lépcsőházakat egyirányúsítottuk.
GlaszaGergely
 
Hozzászólások: 17
Csatlakozott: 2020.02.25. 15:35

Re: Visszatérés a munkahelyekre

HozzászólásSzerző: merilaszlo » 2020.05.26. 15:38

Erről is szívesen olvasnék tőletek, ti hogyan kezelitek az alább leírtakat.
A Nemzeti Népegészségügyi Központ ajánlása:

• A kórokozók számának csökkentése érdekében a beltéri helységekben naponta több alkalommal szükséges szellőztetni.
• A különféle légtechnikai eszközök növelhetik a kockázatot a levegő keverésével, a vírusos cseppek lebegtetésével, valamint a kórokozó szállításával. A mesterséges szellőztetés helyett, a megelőzés érdekében ezért javasoljuk a természetes szellőztetés alkalmazását. Amennyiben a légtechnika nem kapcsolható ki, úgy szükségesnek tartjuk a tiszta, friss levegő arányának növelését a belső térben. A friss levegő pótlás minimum 10 L/s/fő legyen. A friss levegő befúvását a szokásosnál néhány órával előbb el kell kezdeni, és néhány órán át tovább kell működtetni.
A forgódobos hővisszanyerők (forgódobos hőcserélők, regiszterek) közvetíthetik a mikroorganizmust a használt és a friss levegő ág között, ezért ezeket a készülékeket mindenképpen kapcsolják ki. Kerülendő továbbá minden olyan egyéb műszaki megoldás, amely az elhasznált levegő egy részét visszajuttatja a friss levegő ágba.
Továbbra is használhatók az olyan hőcserélők, ahol nincs levegő visszakeverés, amely garantálja a friss és az elhasznált levegő 100%-os elkülönítését.
Az olyan légtechnikai készülékek, amelyek friss levegő pótlására nem alkalmasak, hanem csupán a belső levegőt forgatják (pl. split klíma és fan-coil berendezések), a levegőben tartják a vírusokat, így növelhetik a fertőzés kockázatát. Javasoljuk ezeknek a készülékek a kikapcsolását. Amennyiben ezek nem kapcsolhatók ki, gyakori fertőtlenítésük javasolt.
merilaszlo
 
Hozzászólások: 25
Csatlakozott: 2020.02.25. 15:34

Re: Visszatérés a munkahelyekre

HozzászólásSzerző: kettingermaty » 2020.05.27. 21:47

Utána kérdeztem,nálunk a takarítóknál annyiban változott csak a dolog,hogy egy virucid tartalmú fertőtlenítőt is használnak,mint extra.

Matyi
kettingermaty
 
Hozzászólások: 36
Csatlakozott: 2020.02.25. 15:32

Re: Visszatérés a munkahelyekre

HozzászólásSzerző: abodismupa » 2020.05.28. 06:26

Nálunk az egyik nagyobb bérlő ( volt tulajdonos) ezek mentén kiadott egy közleményt az újra nyitásról amit nem tett kötelezővé de azoknak akik úgy érzik hogy igénylik a bent tartózkodást betartandóvá tették. Itt kihangsúlyozták hogy sem azokat akik kevésbé érzik veszélyesnek a helyzetet és sem azokat akik jobban aggódnak nem lehet megróni ezért.
abodismupa
 
Hozzászólások: 16
Csatlakozott: 2020.02.25. 15:35

Re: Visszatérés a munkahelyekre

HozzászólásSzerző: filotastamas » 2020.05.28. 06:42

Sziasztok!


A szellőztetés nálunk is előtérbe került illetve a kimondottan csak belső keringetésű, vagy azokat a berendezéseket amely a friss levegő cserét, nem tudják megoldani (tehát csak hűtő fűtő berendezések split klímák, fan-coil) azokat le is állítottuk.
Az irodák éjszakai szellőztetésével, ahol az épületfelügyelet, és persze az időjárás ezt lehetővé teszi, egész jól le lehet hűteni, amíg az éjszakai hőmérsékletek ezt lehetővé teszik.
Illetve sokat segítenek a külső, és csakis a külső árnyékolók, a megfelelő belső hőmérséklet megtartásához, ha nem engedik be a tűző napot az épületbe.
Csak azok a berendezéseink üzemelnek befúvás tekintetében, ahol teljesen csak külső levegőt juttat be.
A mostani helyzetben, hogy a hőmérséklet ilyen változó, van olyan terület és van olyan napszak amikor még rá is kell fűteni főleg éjszaka, és főleg az öltözők, zuhanyzók környezetében.
filotastamas
 
Hozzászólások: 19
Csatlakozott: 2020.02.25. 15:35

Re: Visszatérés a munkahelyekre

HozzászólásSzerző: filotastamas » 2020.05.28. 06:59

Nem tudom ki tud csatlakozni, de a MÉGSZ ( Magyar Épületgépészek Szövetsége ) YouTube csatornáján online konferencia lesz, amelyre kiváló előadók és cégek vállalták a részvételt! A félnapos program fő témája a koronavírus terjedésének szakmai kihívásai.
Egy két téma....
[*]A koronavírus és egyáltalán a vírusok szerepe a klíma- és légtechnikában
[*]A négy fal között – egészséges lakótér szellőztetés
[*]Helyiségenként szabályozott, hatékony szellőzési megoldások az Aerecotól, tekintettel a mindenkori igényekre
[*]A vírusok (és a koronavírus) elleni védekezés lehetőségei, feladatai az épületüzemeltetésben
[*]A hőszivattyú technológiák előrelépésének újabb állomása: az EVI kompresszor technológia
[*]A vírusok (és a koronavírus) elleni védekezés feladatai a klíma- és légtechnikában. Az új rendelet szerint milyen klímaberendezés üzemeltethető üzlethelyiségekben

Nem tudom kinek van rá lehetősége, de érdekes lesz nem csak gépész de FM kollégáknak is.
filotastamas
 
Hozzászólások: 19
Csatlakozott: 2020.02.25. 15:35

Re: Visszatérés a munkahelyekre

HozzászólásSzerző: Aranyos Éva » 2020.05.28. 07:11

Sziasztok,

Az újra nyitás előtt minden egység újragondolta a biztonságos működéshez szükséges feltételeket,és a dolgozókat tájékoztattuk a változásokról.
A higiénai csapat beosztását a folyamatokhoz igazítottuk, és az éjszakai takarításra ráerősítettünk. Az üzemszünet alatt végzett fertőtlenítő takarításról átfogó jegyzőkönyv készült folyamatosan,helyenként fotóval dokumentálva.áruátvétel szigorúbb szabályozása, személyzeti étkezés időbeosztás szerinti rendszerezése. Munkaruha mosatása, tárolásának szabályozása.
A MIR területen az összes haccp rendkívüli felülvizsgálatát kezdtük el.
Beszállítóknak nyilatkozatot küldünk, és a gépkocsivezetőtől a higiéniai szabályok betartását megköveteljük. Kialakítottunk egy zsilip rendszert, az áru beérkezésre is.
A vendéglátás területén kihasználjuk a terasz adta lehetőségeket, folyamatosan nyitva vannak az ajtók. szobaszervíz szolgáltatás előtérbe helyezése..stb.

A felület fertőtlenítésen kívül próbáltam minden egységben végig gondolni,hogy egy vendég útvonala alapján milyen felületekkel találkozik, és ott fokozott fertőtlenítést végzünk. pl: sorompó nyitó gomb óránkénti törlése, jegykiadó automta felületének törlése, játszópark területén az attrakciókhoz használt zsetonok fertőtlenítése...stb.
2019 tavaszán készítettem egy illempolicyt, melyben a kézfogás és az ezzel kapcsolatos higiéniai szabályokat fektettük le. nálunk több mint egy éve nincs kézfogás a dologzók között és a vendégekkel sem. a kézfertőtlenítők több mint egy éve minden egységben már kint voltak, és használták. ezáltal én másra összpontosítottam a vírus okozta helyzet kapcsán.

nagyon sok mindent lehet még ezzel kapcsolatban írni, de minden terület más és más, egyénlileg kell megvizsgálni.

köszi Laci a témát, igen hasznos, és érdekes.

szép napot Mindenkinek

Évi
Aranyos Éva
 
Hozzászólások: 5
Csatlakozott: 2020.02.25. 15:35

Re: Visszatérés a munkahelyekre

HozzászólásSzerző: Szilágyi Csilla » 2020.05.28. 09:07

Sziasztok,

Nálunk annyi történik, hogy a takarítók más fertőtlenítőszert használnak és kész.
A karbantartóink maszkban és kesztyűben dolgoznak, kaptak kézfertőtlenítőt.
Az irodai dolgozóknak is kaptak maszkot, amelyet az irodában senki sem visel, és fertőtlenítőt, de semmi egyéb nincs.
Amit én hiányolok az esetleg a kilincsek fertőtlenítése.
Lépcsőzetesen térnek vissza a kollegák az irodába, az egy munkakörbe dolgozók felváltva járnak be heti váltásba.
Szilágyi Csilla
 
Hozzászólások: 27
Csatlakozott: 2020.02.25. 15:36

Következő

Vissza: Koronavírus fórum

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég

cron