SZOFTVER A KIÚT?

A Magyar Létesítménygazdálkodási Szövetség nyilvános létesítménygazdálkodási fóruma.
A fórumok szervere a leveleket, értesítéseket az info@fmguru.hu e-mail címről küldi. Ha biztos akar lenni, hogy megkapja a leveleket, javasoljuk, lépjen kapcsolatban az Ön cégének az informatikai részlegével, és kérje, hogy vegyék fel az info@fmguru.hu e-mail címet a a spam szűrőben megbízhatók közé.

SZOFTVER A KIÚT?

HozzászólásSzerző: admin » 2011.08.04. 16:28

Amikor arról írtunk, hogy az informatikai rendszereket még mindíg összekeverik a létesítménygazdálkodással, akkor nem gondoltuk, hogy (sajnos igen hamar) megerősít minket az élet.
Gondolja-e valaki, hogy a jó vershez elengedhetetlen egy számítógéprendszer?
Gondolja-e valaki, hogy attól, hogy vesz egy drága számítógépet, azzal már biztos jobb balladákat ír, mint Arany János?
Ugye nem?
Kétségtelen, hogy szövegszerkesztővel is lehet verset írni, regényt meg pláne, de ha valaki nem veszi fel versirásban Arany Jánossal a versenyt, akkor számítógép segítségével már egyből menni fog?
admin
Adminisztrátor
 
Hozzászólások: 16
Csatlakozott: 2008.05.20. 19:28

Re: SZOFTVER A KIÚT?

HozzászólásSzerző: Andras al-Dulaimi » 2012.05.06. 11:58

Ha mindenre nem is megoldás, azért ártani nem árt egy jó informatikai rendszer.
Végső soron az IT megoldások nagymértékben segítik és támogatják a szolgáltatók munkáját. Bizonyára nem véletlen hogy a nagy közszolgáltatók (pl. vízművek) már az informatika korai időszakában is alkalmazták a rendelkezésre álló technológiát. Gondoljunk csak a karbantartási folyamatokra: mennyivel hatékonyabb a munka, ha a tervrajzokat, gépleírásokat nem az archívumban kell keresni, hanem hozzáférhető egy központi meghajtóról.
Fiatal műszakiként mindig is lenyűgözött (vagy inkább megdöbbent) hogy a régiek kb. ugyan azokat a feladatokat látták el egy logarléccel és egy ceruzával , mint amire mi most CAD, CAFM és ki tudja még hányféle technikát használunk.
Ők voltak az igazi legények a gáton, mi már csak az érintőképernyőt tapicskoljuk :)
Andras al-Dulaimi
 
Hozzászólások: 96
Csatlakozott: 2012.03.03. 23:38

Re: SZOFTVER A KIÚT?

HozzászólásSzerző: HorvathZsolt » 2012.07.11. 01:10

Nagy szükségünk van az informatikai támogatásra, ugyanis időközben az elvárások is arra épülnek, hogy ilyen rendszert használunk.
Azaz, lehet, hogy régen enélkül boldogultak, de akkor a "norma" is más volt. És ez azt gondolom így helyes, használjuk ki amink van!!
Nekem pont az a bajom, hogy sok esetben mindenki szigetszerűen működik, végzi a munkáját, csak éppen közös tudássá nem tesszük az eredményeket, végeredményeket.
Építményfenntartási területünk sok esetben azt sem tudja milyen térképek állnak rendelkezésére a projekt csapatunknak.
Volt olyan, hogy egy kivitelező pontosabb rajzzal érkezett hozzánk, mint amilyen a belsős műszaki ellenőrünknek volt....
HorvathZsolt
 
Hozzászólások: 81
Csatlakozott: 2011.11.13. 01:30


Vissza: FM Guru Fórum

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég

cron