Szerző: merilaszlo » 2020.03.18. 13:14
Hasznosnak találtam. Bár nálunk majdnem minden rendben van, 96 % lett az eredményünk.
Kitöltés közben egyre inkább úgy éreztem, hogy annyira univerzálisra sikeredett a kérdőív, hogy a speciálisabb munkahelyek számára nem ad valódi képet a helyzetükről. Kicsit olyan irodai, szállodai, iskolai, érzetem volt, és kevésbé gyári, üzemi, vagy akár tömegközlekedési vállalati, stb. Szerintem az eltérő tevékenységeket folytató vállalkozásoknak eltérő tesztre lenne szükségük a valós eredmény érdekében. Továbbá, tudom, hogy a vírus nem válogat de ez a teszt nem tesz különbséget az új modern vállalatok és a régi (akár szocreál, vagy állami) vállalatok működése között. Pedig védekezési lehetőségek terén bőven van differencia. És itt nem csak az anyagi lehetőségekre gondolok. Hiányoltam picit az esetleges intézkedési lehetőségek közül a leállás, bezárás lehetőségét, pedig a későbbi biztonságos üzemmenethez arra is szükség lehetne. Néha a leállás a jó megoldás. Pár kérdést megérdemelt volna. Az otthoni munkavégzés kockázatértékelési szempontjaira és azok megvalósítására is rákérdeztem volna, akár a munkavédelmis bevonásával is. Nem csak a takarítók üzletfolytonossága vizsgálandó, hanem a többi szakszolgáltatóé is amik a vírushoz köthetők. Légtechnika, klíma, szennyvíz, stb.
Hasznos, okos kérdőív de csak iránymutató eredményt ad.
Bocsánat ha túl kritikus voltam, nem az volt a célom, csak próbáltam átgondolni a saját cégünkre vetítve is.
Köszönöm.