Sziasztok,
Elöljáróban annyit, hogy ez a harmadik próbálkozásom arra, hogy az írásomat a fórumra feltöltésem, eddig mind a két előző irományom eltünt, mert a fórum kidobott.
Szóval én is elolvastam a cikket és a hozzászólásokat és egyetértek velük.
Amiről én most írni fogok az egy kicsit más megközelítése a dolgoknak. (Gondolom számítottatok rá.)
Remélem kapok majd hozzászólást tőletek.
A cikkről a véleményem kicsit más mint a tiétek. Szeritnem a valós magyar helyzetet mutatja be.
Miért gondolom így?
Először is minden ami kis hazánkba bejön az átesik egy "magyarosodáson", ami az esetek 99,9%-ban negatív torzulást jelent.
Gondoljatok csak a demokráciánkra, hiszen a demokráciáról már hallottunk előtte, láttunk is ilyet, sőt van a világon olyan hely ahol működik is, ellenben a miénk az valami más.
Na ilyen a magyar létesítménygazdálkodás is.
Na de mitől ne lenne más?
Hiszen nálunk ennek hagyománya van, gondoljatok bele a régi rendszerben mi volt.
Elemezzük csak azt amit a cikk írója írt.
Ugyen három szintet említ FM,PM,AM.
Vegyük őket sorra.
Azt mondja, hogy a FM szint a üzemeltetés. Hogyis volt ez régen? Voltak pedellusok, portások, karbantartók, telephely gazdák szóvel a rendszerváltás után ezek lettek az FM-ek.
Van ugye a PM szint. Ki voltak ők régen, véleményem szerint ők voltak a telephelyvezetők a karbantartás vezetők. Ők tényleg csak irányítottak vagy inkább csak a főnökség utasításait hajtatták végre és komunikáltál azt a két szint között.
Az utolsó szint az AM. Régen ők voltak a párt és vállalatvezetők akik magason ülve eldöntötték, hogy mi legyen a 3 és 5 éves terv.
Szóval annak a felállásnak amit a szerző leír van hagyománya, hiszen így működött szinte sz összes nagyvállalat a régi rendszerben.
Tehát van a rég múlt berögződése és a "magyarosodás" mint jelenség.
Ezen kettő hatása eredményezi azt, hogy ma magyarországon nincs olyan cég aki ismerné szabványt és az alapján építené fel a működését.
Nincsennek komplex szolgáltatást nyújtó FM cégek és nagy zavarok vannak a fejekben.
Véleményem szerint megoldás az lenne, de csak hosszútávú.
Sokkal több kerekasztal megbeszélést kellene tartani, olyat ahol nem a befektetők és az ingatlannal foglalkozók beszélnek a létesítménygazdálkodásról hanem azok akik ezt csinálják nap, mint nap.
Több publikáció kellene ami a nemzetközi viszonyokat torzulásmentesen mutatja be.
Véleményem szerint személyes felelőségünk is van. Mindenkinek célja kell, hogy legyen az, hogy saját munkahelyén eloszlassal a tévhiteket a rossz berögződéseket de ellenben meghonosítsa a modern, előremutató, nyugati szemlétetű létesítménygazdálkodást.
Tudom kicsit eltértem a cikktől, de ti olyan jól leírtátok a véleményeket nem tudtam voltna újat írni csak megismételni a tiéteket.
Ezért én megpróbáltam egy kicsit más nézőpontot keresni.
Várom hozzászólásaitokat és köszönöm, hogy elolvastátok.